Kamera Hareket Algılama Nedir ve Nasıl Çalışır? Detaylı Bilgi

Kamera Hareket Algılama Nedir ve Nasıl Çalışır? Detaylı Bilgi

Hareket algılama, ev, ofis veya işyerinizin güvenliği için kıymetli araçlardan biridir. Belirlediğiniz sahalara müsaadesiz birisi girdiğinde sizi uyarır. Sistemin başındaki güvenlik işçisi bir vade sonra ekrandaki aktivitelerin %95’ini kaçırmaya başlar. Ancak hareket algılama sistemleri yorulmadan ve hiçbir cismi kaçırmadan istediğiniz nahiyeyi taramaya devam eder. Bu süreç için yapılması gereken, yalnızca taramak istenen nahiyeyi ve hassasiyeti belirlemektir.

Hareket algılama özelliğini anlamak için öncelikle bir kameranın nasıl çalıştığını anlamanız gerekiyor. Kameranın içinde kamera lensine gelen ışığın yönlendirildiği bir manzara sensörü vardır. (ışık imaj sensörüne çarptığında her bir piksel ne kadar ışık alıyorsa kaydedilir) Piksellerdeki bu ışık ve karanlık nahiyelerin manzarası, gözlerinizin algılayabileceği medya manzaraları haline gelir. Bu hususta daha çokça habere gereksinim duyarsanız, güvenlik kameralarının nasıl çalıştığını gayrı bir metnimizde daha ayrıntılı olarak anlatmıştık.

Hareket algılama özelliğini faal ettiğinizde, denetim etmek için belli ortamlar seçersiniz. Bu özelliğin çalışma prensibi, görüntüden art geriye gelen imajları karşılaştırmaya dayalıdır ve şayet bu karelerde ehliyetli piksel değişimi oluşursa, kamera yazılımı kimi cisimlerin hareket ettiğine anlar ve sizi uyarır. Hareket algılama özelliği, ayarlanacak kamera hassaslığı ve yüzde seviyelerine bağlı olarak kişiselleştirilebilir. Bu ayarlar hareket algılama programları aracılığıyla kolay bir biçimde yapılabilir.

Hareket algılama Nasıl Çalışır​Hassaslık seviyesi piksellerdeki parlaklık ve karanlık nispetinin değişmesini inceler. Düşük hassaslık seviyesi, karanlık odada ışıkların açılması üzere daha büyük değişiklikler gerektirirken; yüksek hassaslık seviyesi, alarmı faal hale getirmek için daha küçük değişiklikleri baz alır. Öbür bir yandan yüzdelik seviye büyük olarak ayarlandığında, görüntülenen nahiyede hareket eden küçük cisimler yok sayılarak, insan büyüklüğünde cisimler hareket ettiğinde sizi uyarır.

Hareket algılamadaki dengeyi yakalayabilmeniz ve yanlış alarmlar almayı engellemeniz kısa bir çalışma ve devir gerektirebilir. IP kamera yahut analog kameraların montajından sonra gereken ayarlamaları yaparken, birinin kameranın görüntülediği noktada yürümesini sağlayarak hareket algılama özelliğini test edebilirsiniz. İnsan yürümesinin yanında evcil hayvanlarınızı da görüntülenen sahada hareket ettirerek ayarlamalarınızı yapabilir ve gereksiz alarmların önüne geçebilirsiniz. Bu süreçler biraz vaktinizi alabilir. Ama yaptığınız çalışma sonucunda, güvenlik altına almak istediğiniz ortamlara rastgele bir müsaadesiz giriş olduğunda uyarılmanız ve gerekli tedbirleri alabilmeniz için size hengam kazandıracağından, harcadığınız gayrete değecektir. Bu süreçleri kendiniz yapabileceğiniz üzere güvenlik kamerası konusunda bilirkişi Akel Bilişim Güvenlik Servislerinden de yardım alabilirsiniz. Hemen İletişime Geçin.

2021-03-01T11:55:30+03:00